Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι ανθρωποι με τα μαύρα (Men in Black ή MIB)



Όταν ακούμε τη φράση ʽΆνθρωποι με τα μαύραʼ η πλειοψηφία από εμάς πιθανότατα σκέφτεται τη δημοφιλή ταινία του 1997 με πρωταγωνιστές τους Will Smith και Tommy Lee Jones. Αλλά αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι άνθρωποι είναι το ότι η προέλευση της ταινίας περιλαμβάνει περιστατικά της πραγματικής ζωής που έχουν σχέση με τους επονομαζόμενους ανθρώπους με τα μαύρα.
Οι Μαυροντυμένοι ή MIB (Men In Black) όπως συνήθως αναφέρονται, είναι ένα μυστήριο είδος που συνήθως εμφανίζεται για να παρενοχλήσουν ή να τρομοκρατήσουν μάρτυρες εμφανίσεων UFO. Συνήθως δημιουργούν αοριστία και αμνησία ή μερικές φορές απειλούν τους μάρτυρες για να τους αποτρέψουν απ' το να μιλήσουν ή να διαδώσουν πληροφορίες για UFO.
Τα πρόσωπα των επισκεπτών περιγράφονται συχνά σαν ανατολίτικα στην εμφάνιση και άτριχα. Δεν έχουν τρίχες στο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένης της κεφαλής και των βλεφάρων. Φοράνε το σήμα κατατεθέν μαύρο σακάκι τους με μαύρη γραβάτα και κάτασπρο πουκάμισο. Τα ρούχα είναι άψογα στην εμφάνιση, κολλαρισμένα με καλοσχηματισμένες τσακίσεις. Κάποιοι αναφέρονται να φοράνε κραγιόν.
Η μηχανική των σωμάτων τους είναι κάπως ρομποτική και άτεχνη. Οι φωνές τους είναι μονότονες και τα πρόσωπά τους ανέκφραστα. Συνήθως ταξιδεύουν κατά τριάδες, αλλά μερικές φορές και μόνοι. Η προσφιλής τους μέθοδος για να ταξιδεύουν είναι με παλαιά μοντέλα μαύρων και αχρησιμοποίητων Κάντιλακ. Αν και τα αυτοκίνητα είναι παλιά, αυτόπτες μάρτυρες τα περιγράφουν να μυρίζουν σαν καινούργια. Υπάρχουν κάποιες αναφορές για MIB που παρακολουθούν ανθρώπους, μέσα από μαύρα ελικόπτερα. Αν και είναι απειλητικοί, δεν υπάρχει καταγραμμένη περίπτωση απειλής που να πραγματοποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι κάποιοι αγνόησαν τις απειλές τους.
Έχουν υπάρξει πολυάριθμες παραφυσικές, περίεργες και υπερφυσικές αναφορές στη διάρκεια πολλών ετών και στις αναφορές αυτές περιλαμβάνονται συναντήσεις με τρομακτικούς ανθρώπους που φορούσαν μαύρα κουστούμια και που θεωρείται πως ανήκουν σε μια μυστική οργάνωση με μια κρυφή ατζέντα.
Αυτοί οι άνθρωποι (MiB Men in Black) αναφέρθηκαν αρχικά στη δεκαετία του 1940 και σύντομα ακολούθησαν βιβλία σχετικά μ' αυτούς. Αρχικά, οι πρώτες αναφορές για τους ανθρώπους με τα μαύρα ενέπλεκαν αυτόπτες μάρτυρες που είχαν κάποια συμπλοκή με αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) ή εξωγήινους. Μια από τις πρώτες τέτοιες αναφορές ήταν το 1947 όταν ο Harold Dahl ανέφερε πως είδε έξι UFO ενώ αυτός και κάποιοι άλλοι ήταν εν πλω. Μετά το περιστατικό ο Dahl είπε πως ένας μυώδης άντρας με τρομοκρατική όψη που φορούσε ένα μαύρο κουστούμι χωρίς μάρκες ή άλλα διακριτικά τον κάλεσε σε πρωινό και τον απείλησε, αυτόν και την οικογένειά του, εάν μιλούσε για το περιστατικό.
Αργότερα ο Dahl δήλωσε πως η αναφορά που είχε κάνει για τα UFO ήταν φάρσα, αλλά κάποιοι πιστεύουν πως το έκανε για να προστατευτεί από τους ανθρώπους με τα μαύρα. Περαιτέρω έρευνα σε άλλους τύπους παραφυσικών ή περίεργων φαινομένων, όπως θορυβοποιά πνεύματα, διαταραχές του χώρου και του χρόνου, τηλεπάθεια και ψυχοκίνηση, κ.λπ. αποκαλύπτουν επίσης συναντήσεις με πράκτορες που φορούσαν μαύρα, που συνέλεγαν πληροφορίες και παρακινούσαν σε σιωπή τους συγκεκριμένους μάρτυρες που είχαν βιώσει τα φαινόμενα αυτά.
Πράκτορες της κυβέρνησης ή κάτι πιο περίεργο
Οι άνθρωποι με τα μαύρα άρχισαν να αποκτούν δημοτικότητα τη δεκαετία του 1950 με βιβλία, όπως το βιβλίο του Gray Barker 'Ήξεραν πολλά για τους Ιπτάμενους Δίσκους' (They Knew Too Much About Flying Saucers), και εξακολουθούν να αποτελούν δημοφιλές αντικείμενο συζήτησης ακόμα και σήμερα κυρίως λόγω των ομώνυμων ταινιών που βασίζονται σε ένα βιβλίο κόμικ που εμπνεύστηκε από το φαινόμενο.
Εδώ και δεκαετίες οι MiB έχουν πάρει κάπως διαφορετικές μορφές αλλά οι ομοιότητές τους είναι αδιαμφισβήτητες. Αυστηρά μαύρα κουστούμια, εκφοβιστικό μέγεθος και μαύρες Κάντιλακ συνδέονται συχνά με τους ανθρώπους αυτούς. Κάποιες αναφορές τους περιέγραψαν σα να μην έμοιαζαν ακριβώς με ανθρώπους, έχοντας χαρακτηριστικά με εξωγήινη φύση. Υπάρχουν θεωρητικοί του θέματος που προτείνουν πως πολλές από αυτές τις αναφορές για τους MiB επιτράπηκε να διασπαρθούν έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας αέρας μύθου και αμφισβήτησης για τους ανθρώπους που τους ανέφεραν. Ένα πράγμα είναι σίγουρο σε όλες τις σχετικές αναφορές. Ο σκοπός της εμφάνισής τους είναι να εντοπίσουν πραγματικούς μάρτυρες παραφυσικών φαινομένων και να ελέγξουν την κατάσταση και τη ροή της πληροφορίας τηρώντας τη μυστική τους ατζέντα.
Σύνδεση με UFO
Στην όλη ιστορία του θέματος οι MiB έχουν συνδεθεί κατά κύριο λόγο με τα UFO και τα εξωγήινα φαινόμενα λόγω του απλού γεγονότος ότι αυτά τα φαινόμενα είναι κατά βάση εναέρια περιστατικά στην ατμόσφαιρα και είναι ορατά ευρέως από πολλούς μάρτυρες. Έτσι, όταν αναφορές από ανθρώπους με μαύρα ακολουθούν αναφορές από UFO ή εξωγήινους προσδίδουν περισσότερο κύρος και προσελκύουν ένα μεγαλύτερο κοινό. Αλλά ας μην κάνουμε λάθος, οι MiB έχουν παρακολουθήσει, αναλύσει και ερευνήσει κάθε τύπο από περίεργα και παραφυσικά φαινόμενα που μπορεί κανείς να φανταστεί.
Από τις πρώτες αναφορές για τους ανθρώπους με τα μαύρα πολλοί έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν την αληθινή ταυτότητα και ατζέντα αυτών των σκοτεινών πρακτόρων με πολύ λίγη επιτυχία. Και για εκείνους που γνωρίζουν την αληθινή τους ταυτότητα, είτε μέσω κάποιας συσχέτισης είτε ως υποκείμενα κάποιας από τις αποστολές τους, έχει τονιστεί πως τα μέσα που χρησιμοποιούνται για να πετύχουν την πλήρη καταστολή κάθε πληροφορίας είναι ενοχλητικά αποτελεσματικά.
Μυστηριώδης οργάνωση
Πιο πρόσφατα, ωστόσο, βγήκαν στην επιφάνεια σοκαριστικές νέες πληροφορίες που τελικά μπορεί να αποκαλύψουν ένα σημαντικό τμήμα από την αληθινή ταυτότητα των πρακτόρων αυτών. Οι σκοτεινοί MiB μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα είδος μυστικής οργάνωσης όπως το Γραφείο για την Επιστημονική Εξέταση και Έρευνα (Office of Scientific Investigation and Research O.S.I.R.).
Το γραφείο αυτό δημιουργήθηκε στις αρχές του 1940 ως ένα παραπροϊόν ενός υπερ μυστικού κυβερνητικού προγράμματος και αποτελεί μια πολύ μυστική οργάνωση που οι δράσεις της μπορούν να απαντηθούν σε κάθε γωνιά της γης. Η περίπτωση με το περιστατικό το Dahl έγινε επίσης το 1947 και αυτό αποτέλεσε μια από τις πρώτες αναφορές για ανθρώπους με μαύρα.
Το O.S.I.R. μεταξύ άλλων πραγμάτων, διεξάγει επιστημονική έρευνα και εξετάζει περιστατικά που σχετίζονται με περίεργα φαινόμενα (γνωστά επίσης και ως παραφυσικά, παραψυχολογικά, υπερφυσικά και μεταφυσικά φαινόμενα). Λέγεται πως η οργάνωση αυτή έχει σημαντική δύναμη, που την εκμεταλλεύεται για να έχει μεγάλη επιρροή και να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις της αλλά και να διατηρεί την ύπαρξή της. Δρουν ανεξάρτητα από όλες τις κυβερνήσεις και τους ιδιωτικούς οργανισμούς και ενώ η πραγματική τους ατζέντα δεν είναι γνωστή εικάζεται πως η μελέτη περίεργων φαινομένων και οι πιθανές τους εφαρμογές μπορεί να αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους τους.
Με σημαντικούς πόρους και χρηματοδοτήσεις, ενώ συνάμα υπάρχει η φήμη ότι κατέχει προηγμένη τεχνολογία και μεγάλη επίδραση σε πολλές κυβερνήσεις, το O.S.I.R. έχει διεισδύσει σε πολλούς τομείς της κοινωνίας και της κυβέρνησης, αναζητώντας φαινόμενα και διεξάγοντας τις επιστημονικές του επιχειρήσεις. Τομείς της επιστήμης, της νομικής, της ιατρικής, της θρησκείας, αποτελούν τμήματα όπου έχουν διεισδύσει υπάλληλοί της.
Και για οποιονδήποτε μπορεί να εμπλέκεται σε κάποια από τις μυστικές της επιχειρήσεις, είτε είναι κάποιος που έχει βιώσει ένα φαινόμενο ή απλά ένα άτομο που στρατολογείται για να τους βοηθήσει, το O.S.I.R. αξιοποιεί με ανορθόδοξο τρόπο κάθε μέσο επιβολής ή και τρομοκρατίας, μαζί με τεχνικές πίεσης και κάλυψης κάθε σχετικής πληροφορίας. Μπορεί λοιπόν οι MiB να έχουν κάποια σχέση με την οργάνωση αυτή.
Με στόχο να επιτελέσει τις μυστικές της αποστολές η οργάνωση χειρίζεται μια ποικιλία ψευδώνυμων και ταυτοτήτων κάλυψης έτσι ώστε να καλύψει κάθε σχέδιό της. Το O.S.I.R. ήρθε στο φως το 1990 όταν η οργάνωση άνοιξε ένα τμήμα δημόσιων υποθέσεων. Για μια δεκαετία, με μέσα αυτού του τμήματος το O.S.I.R. ερχόταν σε επαφή με το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δηλώνοντας ανοιχτά πως η πρωταρχική εστίασή τους είναι τα περίεργα φαινόμενα. Το 2000 το O.S.I.R. έκλεισε το τμήμα δημόσιων υποθέσεων και έβαλε τέλος σε όλες τις σχέσεις που είχε με τον έξω κόσμο.Κάποιοι συνομωσιολόγοι δηλώνουν πως το O.S.I.R. έκανε κάποιου είδους έρευνα ή πειραματισμό που σχετιζόταν με το Μιλένιουμ, κάτι που ίσως μπορεί να εξηγήσει το γιατί εξαφανίστηκαν ακριβώς μετά το 2000. Αλλά καμιά επιβεβαιωμένη εξήγηση δε δόθηκε ποτέ για το γιατί η οργάνωση ξαναγύρισε στο σκοτάδι και την αφάνεια ή γιατί ξεκίνησαν με τον μυστικό αυτό τρόπο ούτως ή άλλως.
Για όσους πιστεύουν στην ύπαρξη των ανθρώπων με τα μαύρα, ή αλλιώς τα μέλη της O.S.I.R., υπάρχει η υποψία ότι οι εν λόγω άνθρωποι αποτελούν τη σκιώδη οργάνωση και το μοχλό που κρύβεται πίσω από αμέτρητα σχέδια υψηλής μυστικότητας σε κάθε χώρα, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και το πρόγραμμα Stargate ή την περίφημη περιοχή 51. Μέχρι σήμερα συνεχίζουν να βρίσκονται ανάμεσά μας ερευνώντας, αναλύοντας και σκαλίζοντας με κάθε κόστος τα ασυνήθιστα φαινόμενα κάθε είδους για την υπερ μυστική τους ατζέντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένθετος Ζωδιακός Κύκλος σε τοιχογραφία εκκλησίας του Πηλίου.

Η ομάδα έρευνας των αστικών μυστικών θα μας ταξιδέψει στο θρυλικό βουνό της Μαγνησίας, στο όρος Πήλιο. Θα μεταβούμε νοερά στην μαγευτική Τσαγκαράδα ή ακόμη πιο συγκεκριμένα στις Μηλιές. Εκεί το ενδιαφέρον μας προσέλκυσε μια εκλησία, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Μηλιές Πηλίου ο οποίος αποτελεί δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με ιδιέταιρο κατασκευαστικά χαρακτήρα, αξιόλογες τοιχογραφίες και μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον.  Ο ρυθμός του είναι τρίκλιτη βασιλική με δώδεκα εσωτερικούς τρούλους και αποτελείται από τον πρόναο και τον κυρίως ναό. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, από το 1741 έως το 1774, χωρίς καμπαναριό και με τέτοιο τρόπο ώστε το εξωτερικό του να μην προδίδει την αληθινή φύση του κτιρίου, για την προστασία του.  Από την προφορική παράδοση γνωρίζουμε, ότι η αγιογράφηση έχει γίνει από Αγιορείτη μοναχό και το τέμπλο, που είναι ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο από ξύλο φλαμουριάς και έχει κατασκευαστεί από Ηπειρώτε

Η χαμένη αποικία Roanoke και η μυστηριώδης λέξη Croatoan

Croatoan : Μια μυστηριώδης λέξη που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των απανταχού κυνηγών του μυστηρίου, εδώ και αιώνες. Τι συνέβη στη χαμένη αποικία της Βόρειας Καρολίνας, στο Roanoke Island ; Πολλές θεωρίες έχουν προταθεί αλλά καμιά μέχρι τώρα δεν έχει επικρατήσει ως η πιο πιθανή, αντίθετα ο γρίφος μεγαλώνει. Μια ομάδα εποίκων εξαφανίστηκε στη Βόρεια Αμερική χωρίς κανένα ίχνος και κανείς δεν έχει βρει στοιχεία για την τύχη τους εδώ και αιώνες. Η αποικία Roanoke ήταν ο πρώτος αγγλικός οικισμός στην Αμερική. Αφού έμαθε για μια πλούσια, όμορφη περιοχή στην Αμερική η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι, της Αγγλίας, αποφάσισε να προσαρτήσει αυτή τη περιοχή της Βιρτζίνια. Στη συνέχεια, έδωσε στον Sir Walter Raleigh  άδεια να δημιουργήσει μια αποικία. Θα χρηματοδοτούσε και θα σχεδίαζε την εκστρατεία στη περιοχή που βρίσκεται τώρα η Βόρεια Καρολίνα. Ο Raleigh είχε 10 χρόνια για να ολοκληρώσει την αποστολή. Το 1585, μια αποστολή με επικεφαλής τον Sir Richard Grenville, που αποτελούνταν απ

Aπομεινάρι από την αρχαία Θάλασσα της Τηθύος νότια της Κρήτης.

Κατα την περιήγηση της ομάδας έρευνας των αστικών μυστικών στο διαδίκτυο ''σκοντάψαμε'' σε ένα άρθρο του πρώτου θέματος με τίτλο Νότια της Κρήτης ο αρχαιότερος ωκεάνιος φλοιός στον κόσμο   το οποίο μας πληροφορεί ότι ο βυθός της Ανατολικής Μεσογείου περιέχει τον αρχαιότερο ωκεάνιο φλοιό στον κόσμο, ηλικίας έως 340 εκατομμυρίων ετών, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υποθαλάσσια περιοχή γνωστή ως Λεκάνη του Ηροδότου , που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης, νοτιοδυτικά της Κύπρου και βόρεια της Αιγύπτου. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόι Γκρανότ του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience". Στους ωκεανούς της Γης λαμβάνει χώρα μια συνεχής ανακύκλωση, καθώς στις λεγόμενες ζώνες καταβύθισης ο φλοιός εισχωρεί στον μανδύα του πλανήτη για να αναδυθεί ξανά μετά από εκατομμύρια χρόνια. Ο βυθός των θαλασσών συνήθως έχει ηλικία όχι μεγαλύτε