Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Pokemon Go, ένας νέος Αστικός Θρύλος γεννιέται.

Γεγονός είναι ότι το Pokemeon Go  γράφει  ιστορία εδώ και 28 χρόνια. Ανεξάρτητα με το εάν κάποιος ασχολεται ή όχι με το παιχνίδι επαυξημένης εικονικής πραγματικότητα, έχει σίγουρα ακούσει για την τρέλα που επικρατεί, ενώ σαφώς και γνωρίζει τον διάσημο Πίκατσου (Pikachu). Όσοι περνούν από το Σύνταγμα δεν αποκλείεται να έχουν συναντήσει τους φανατικούς gamers, καθώς το σημείο θεωρείται hot spot για να βρει κανείς τα μικρά τερατάκια. Η Ομάδα Έρευνας των Αστικών Μυστικών ερεύνησε το θέμα το οποίο τείνει να αποκτήσει διαστάσεις αστικού θρύλου. Η σειρά αυτή παιχνιδιών ξεκίνησε όταν ο Σατόσι Τάτζιρι σκέφτηκε την ιδέα να δημιουργήσει ένα παιχνίδι για το Game Boy της Nintendo όπου «ζωντανά» πλάσματα θα μπορούσαν να πιάνονται και να ανταλλάσσονται. Αυτή ήταν η γέννηση των Pokemon.
Ο Σατόσι Τατζίρι (Satoshi Tajiri) μεγάλωσε στα προάστια του Τόκιο και διασκέδαζε συλλέγοντας έντομα. Λίγο καιρό αργότερα η περιοχή που ζούσε, γέμισε από πολυκατοικίες και μαγαζιά,γεγονός που στάθηκε εμπόδιο στη συνέχιση της ενασχόλησής του. Η ιδέα  των δημοφιλών πλασμάτων Pokemon γεννήθηκε παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Το 1982, ο Σατόσι μαζί με δύο φίλους του εξέδιδαν ένα περιοδικό με τίτλο Game Freak. Τότε του δόθηκε η ευκαιρία.  Έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισαν. Το έπαθλο ήταν η δυνατότητα να φτιάξει ένα δικό του βιντεοπαιχνίδι! Έτσι ο Σατόσι και οι φίλοι του έφτιαξαν την Game Freak, η οποία πήρε το όνομα από το περιοδικό που εξέδιδαν.
Τα επόμενα έξι χρόνια ο Σατόσι ασχολήθηκε με την δημιουργία των παιχνιδιών Pokemon και συγκεκριμένα του πήρε χρόνο να ολοκληρώσει τον Mew, ένα μυθικό Πόκεμον που εμφανίζεται μόνο στις Κόκκινη/Μπλε/Κίτρινη εκδόσεις των παιχνιδιών Πόκεμον για το Game Boy της Nintendo.
Το αρχικό όνομα άλλαξε σε Pocket Monsters, η συντομογραφία του οποίου είναι Pokemon και ισχύειει ως και σήμερα....
 Τα Pokemon λοιπόν είναι ένα παιχνίδι της Nintendo για το Game Boy που εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, στο οποίο ο παίκτης έπρεπε να εντοπίσει και να αιχμαλωτίσει μια σειρά παράξενων πλασμάτων κάθε ένα εκ των οποίων είχε και μια υπερδύναμη, να τα εκπαιδεύσει και έπειτα να τα βάλει να παλέψουν με τα Pokemon άλλων παικτών για να κερδίσει πόντους.
 Γρήγορα, τα Pokemon έγιναν ολόκληρη σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών και κυκλοφόρησαν σε διάφορες εκδόσεις (Pokemon Red and Blue, Pokemon Yellow, Pokemon Gold and Silver), ενώ το δημοφιλές παιχνίδι έγινε δημοφιλής τηλεοπτική σειρά animation με την οποία μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά και έπειτα η σειρά μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε μια σειρά ταινιών που έσπασε τα ταμεία...
Αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο για το παιχνίδι, θα διαπιστώσει την φρενίτιδα που επικρατεί. Εμείς στον ιστότοπο του newsbeast εντοπίσαμε την ανάρτηση με τίτλο  Ολονυχτία για το Pokemon Go σε Μοναστηράκι και Σύνταγμα οι φωτογραφίες της οποίας μιλάνε από μόνες τους.  Παράλληλα θα πρέπει να αναφερθεί, ότι οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι δεν περιορίζονται στα πλαίσια μιας πολης αλλά στα πλαίσια όλων σχεδόν των πόλεων του πλανήτη μας, με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό για την διαμόρφωση τύπων συμπεριφοράς και τρόπων αντίδρασης ...



Τέλος θα αναφερθούμε σε ένα γεγονός που έλαβε χώρα την νύχτα της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου του 1997. Ήταν μια στιγμή που γράφτηκε με μελανά χρώματα στην ιστορία των Pokemon. Εκείνο το βράδυ προβλήθηκε στην Ιαπωνία το 38ο επεισόδιο της δημοφιλούς παιδικής σειράς .
Σε εκείνο το επεισόδιο, με την ονομασία «Ο ηλεκτρικός στρατιώτης Ποριγκόν - Computer Warrior Polygon», ο Πίκατσου με τον Ας, τη Μίστι και τον Μπροκ ταξιδεύουν στον κυβερνοχώρο μέσω ενός μεταδότη, που στη συνέχεια χαλάει και εγκλωβίζονται εκεί μέχρι να τον φτιάξουν.
Μέχρι να τελειώσει το επεισόδιο, 700 παιδιά, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στα πλησιέστερα νοσοκομεία ύστερα από εκδήλωση ανησυχητικών συμπτωμάτων, μεταξύ των οποίων σπασμοί, κρίσεις, λιποθυμία, εμετός, προσωρινή τύφλωση και ερεθισμός στα μάτια.
Τα περισσότερα περιστατικά δεν ήταν σοβαρά και τα παιδιά έπειτα από λίγο επέστρεψαν σπίτι τους. Ένας μικρός αριθμός παιδιών όμως, διαγνώστηκε με επιληψία, που προκλήθηκε από την έκθεση τους στην αστραπιαία και συνεχή αλλαγή του φωτός που προβλήθηκε στο 38ο επεισόδιο των Πόκεμον.
Το γεγονός έγινε αμέσως αντιληπτό και δελτία ειδήσεων αναμετέδωσαν τις επίμαχες σκηνές, προκαλώντας ένα δεύτερο κύμα επεισοδίων.
Έρευνες απέδειξαν ότι περισσότερα από 12.000 άτομα, κυρίως παιδιά, που παρακολούθησαν το επεισόδιο, ένιωσαν ενοχλήσεις.
Την επόμενη ημέρα της προβολής του επεισοδίου, το τηλεοπτικό κανάλι TV Tokyo, ζήτησε δημόσια συγγνώμη, διέκοψε την προβολή του προγράμματος και είπε πως θα ερευνήσει τους λόγους που προκάλεσαν τις κρίσεις και άλλα προβλήματα υγείας. Δηλώσεις έκαναν επίσης ο πρωθυπουργός της χώρας, Ryutaro Hashimoto και ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας.
Ο νευρολόγος Akinori Hoshika  αποφάνθηκε ότι η οπτική διέγερση από τα εφέ που χρησιμοποιήθηκαν στο επεισόδιο, προκάλεσαν φωτοεπιληπτικά επεισόδια στα παιδιά που το παρακολούθησαν. Τα έντονα φώτα που εναλλάσσονται στιγμιαία μπορούν να προκαλέσουν κρίσεις σε άτομα με φωτοεπιληψία, σε άτομα δηλαδή που είναι ευαίσθητα στο φως και σε φωτεινά σχήματα.
Αυτό που προκάλεσε τις κρίσεις ήταν η επιλογή των δύο χρωμάτων (κόκκινο και μπλε) αντί για την συνηθισμένη εναλλαγή στην φωτεινότητα του κίτρινου χρώματος κατά την επίθεση του Πίκατσου.
Το επεισόδιο της 16ης Δεκεμβρίου του 1997 έμεινε στην ιστορία ως «Πόκεμον Σοκ/Pokémon Shock». Δεν προβλήθηκε ποτέ ξανά σε καμία περιοχή της Ιαπωνίας, ακόμη και μετά τις διορθώσεις στο μοντάζ...
Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η νέα φρενίτιδα του pokemon και φυσικά ας το απολαύσουμε όσο διαρκεί ...

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χαμένη αποικία Roanoke και η μυστηριώδης λέξη Croatoan

Croatoan : Μια μυστηριώδης λέξη που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των απανταχού κυνηγών του μυστηρίου, εδώ και αιώνες. Τι συνέβη στη χαμένη αποικία της Βόρειας Καρολίνας, στο Roanoke Island ; Πολλές θεωρίες έχουν προταθεί αλλά καμιά μέχρι τώρα δεν έχει επικρατήσει ως η πιο πιθανή, αντίθετα ο γρίφος μεγαλώνει. Μια ομάδα εποίκων εξαφανίστηκε στη Βόρεια Αμερική χωρίς κανένα ίχνος και κανείς δεν έχει βρει στοιχεία για την τύχη τους εδώ και αιώνες. Η αποικία Roanoke ήταν ο πρώτος αγγλικός οικισμός στην Αμερική. Αφού έμαθε για μια πλούσια, όμορφη περιοχή στην Αμερική η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι, της Αγγλίας, αποφάσισε να προσαρτήσει αυτή τη περιοχή της Βιρτζίνια. Στη συνέχεια, έδωσε στον Sir Walter Raleigh  άδεια να δημιουργήσει μια αποικία. Θα χρηματοδοτούσε και θα σχεδίαζε την εκστρατεία στη περιοχή που βρίσκεται τώρα η Βόρεια Καρολίνα. Ο Raleigh είχε 10 χρόνια για να ολοκληρώσει την αποστολή. Το 1585, μια αποστολή με επικεφαλής τον Sir Richard Grenville, που αποτελούνταν απ

Ένθετος Ζωδιακός Κύκλος σε τοιχογραφία εκκλησίας του Πηλίου.

Η ομάδα έρευνας των αστικών μυστικών θα μας ταξιδέψει στο θρυλικό βουνό της Μαγνησίας, στο όρος Πήλιο. Θα μεταβούμε νοερά στην μαγευτική Τσαγκαράδα ή ακόμη πιο συγκεκριμένα στις Μηλιές. Εκεί το ενδιαφέρον μας προσέλκυσε μια εκλησία, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Μηλιές Πηλίου ο οποίος αποτελεί δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με ιδιέταιρο κατασκευαστικά χαρακτήρα, αξιόλογες τοιχογραφίες και μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον.  Ο ρυθμός του είναι τρίκλιτη βασιλική με δώδεκα εσωτερικούς τρούλους και αποτελείται από τον πρόναο και τον κυρίως ναό. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, από το 1741 έως το 1774, χωρίς καμπαναριό και με τέτοιο τρόπο ώστε το εξωτερικό του να μην προδίδει την αληθινή φύση του κτιρίου, για την προστασία του.  Από την προφορική παράδοση γνωρίζουμε, ότι η αγιογράφηση έχει γίνει από Αγιορείτη μοναχό και το τέμπλο, που είναι ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο από ξύλο φλαμουριάς και έχει κατασκευαστεί από Ηπειρώτε

Aπομεινάρι από την αρχαία Θάλασσα της Τηθύος νότια της Κρήτης.

Κατα την περιήγηση της ομάδας έρευνας των αστικών μυστικών στο διαδίκτυο ''σκοντάψαμε'' σε ένα άρθρο του πρώτου θέματος με τίτλο Νότια της Κρήτης ο αρχαιότερος ωκεάνιος φλοιός στον κόσμο   το οποίο μας πληροφορεί ότι ο βυθός της Ανατολικής Μεσογείου περιέχει τον αρχαιότερο ωκεάνιο φλοιό στον κόσμο, ηλικίας έως 340 εκατομμυρίων ετών, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υποθαλάσσια περιοχή γνωστή ως Λεκάνη του Ηροδότου , που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης, νοτιοδυτικά της Κύπρου και βόρεια της Αιγύπτου. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόι Γκρανότ του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience". Στους ωκεανούς της Γης λαμβάνει χώρα μια συνεχής ανακύκλωση, καθώς στις λεγόμενες ζώνες καταβύθισης ο φλοιός εισχωρεί στον μανδύα του πλανήτη για να αναδυθεί ξανά μετά από εκατομμύρια χρόνια. Ο βυθός των θαλασσών συνήθως έχει ηλικία όχι μεγαλύτε